Skrift, lyd og billede - om mediefag som forsøg på VUC, Randers 1987 - 1989 - Tybjerg, Jette (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1989)
Den 9. -11. december 1988 blev der på Danmarks Lærerforenings kursus-center "Skarrildhus" ved Herning afholdt en nordisk konference om "De elektroniske billedmedier og mediepædagogikken" arrangeret af SMID. I konferencen deltog bl.a. forskere og undervisere inden for folkeskolen, gymnasiet og HF.Herfra stammer denne artikel, hvor Jytte Tybjerg gør sig til talsmand for et selvstændigt fag i gymnasiet og på HF, og hun beskriver "det ideelle mediefag" som et fag, der rummer alle tre medier: aviser, radio og TV.