Hvad skal vi bruge videoværkstederne til? - Heidemann, Tove (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1989)
Med udgangspunkt i erfaringerne fra "MEDIEBIXEN - det åbne medie-værksted for unge og indvandrere i Haderslev" understreger forsøgs-projektets rapporter vigtigheden af, at initiativtagere til et medieværk-sted på forhånd enes om, hvad formålet med virksomheden er.Medieproduktion kan indgå i pædagogisk, socialpædagogisk eller pro-duktionsorienteret sammenhæng, men den kan også "blot" være en fritidsaktivitet.