Den instinktive semiotiker. Om kultfilm som betydningsproduktion mellem film og tilskuer - Jerslev, Anne (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1990)
Begrebet kultfilm har oftest været knyttet til eksklusivt fanpublikums sening af mere eller mindre "anderledes" film på obskure tidspunkter. Anne Jerslev forsøger i denne artikel at fundere begrebet bredere. Kultfilm ses som et betydningsfelt mellem en film og dens publikum. Og ved at karakterisere elementer i denne tekst-tilskuerrelation, som kan kaldes en kultkultur eller en kultisk begivenhed argumenteres der for, at det, der engang var en niche i filmkulturen, i dag karakteriserer mediereceptionen i bredere forstand.