Indramning, intertekst og TV-fiktion - Grodal, Torben Kragh (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1990)
Torben Grodals artikel tager fat på genrer udfra en kognitions-psykologiske teori, der beskriver genrer som særlige måder at bear-bejde vores bevidstheds- og følelsesliv på. De er så at sige en slagspsyko-modeller, hvor vi kan afprøve vores forskellige behov forhandling, tænkning, følelser - men som hypoteser adskilt frahandlingsverdenen ved ramme. Men hans artikel tager samtidigisær fat på de former indenfor både finkulturen og populærkulturen, der i hele det 20. århundrede og nu også i den mere populæ-re, amerikanske TV-fiktion, forsøger at lave modeller, der delsblander genrer, dels bryder med de realistiske konventioner.Hovedeksemplet er serien "Moonlighting" (på dansk "De heldigehelte"), der rummer et skart metafiktivt spil med genrerne og medtilskueren. Pointen i artiklen er, at dette ikke bare kan bruges tilat skabe distance, men også til at tillade identifikationer med el-lers "umoderne" fiktionsmodeller og oplevelsesbehov.