Hvordan gør musikken i Twin Peaks? - Lønstrup, Ansa (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1992)
Det er almindelig erkendt, at musikken spiller en afgørende rolle for den totale oplevelse af film og TV. Men det glemmes ofte igen, især i fortolk-ninger, der focuserer på handlingen og ser bort fra musikken og måske også den visuelle formidling.Tendensen til at "glemme" musikken i fortolkningen skyldes især, at dener svær at beskrive og svær at analysere. Ansa Lønstrups analyse af musikkens rolle i TV-serien Twin Peaks er en eksemplarisk gennem-gang af hvorledes musikken skaber betydning. Den er samtidig et bidrag til forståelsen af netop denne serie, der bl.a. udmærker sig ved, at dennæppe kan begribes uden at musikken bliver en del af oplevelse og tolk-ning.