Medieforskning i Frankrig - institutioner, indfaldsvinkler, forfatterskaber og tidsskrifter - Frandsen, Finn; Kolstrup, Søren (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1993)
Dansk Medieforsknings internationale orientering har siden 1970´erneværet præget af skævheder. I den ideologikritiske periode hentede man "kritisk teori" og "offentlighedsteori" i vesttyske socialforskningsmiljøer. 1980´ernes interesse for modtagerperspektivet bevirkede at man i høj grad søgte inspiration i amerikanske traditioner som "uses and gratifi-cations" og medie-etnografi. Hvad angår andre landes medieforsknings-traditioner, så lider danske medieforskere af en kollektiv blind plet. MedieKulturs redaktion er derfor glad for at kunne bringe Finn Frandsen og Søren Kolstrups oversigtsartikel om fransk medieforskning, der kig-ger på de institutioner i Frankrig, hvor der drives medieforskning; de indfaldsvinkler der er de mest fremherskende i denne forskning; de mest omdiskuterede forfatterskaber; og endelig de franske tidsskrifter inden for området. Forhåbentlig kan den medvirke til at åbne øjnene for kvaliteterne i den medieforskning, der findes uden for den "mainstream", der finder nåde for de anglo-amerikanske forlags øjne.