Deltagerobservation - TV: det elektroniske familiemedlem - Løngreen, Hanne; Sørensen, Birgitte Holm (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1993)
At børn - også små børn - bruger TV aktivt og betydningsdannendeviser mange receptionsstudier. Men hvordan indgår små børns TV-sening i familiens hverdag: Hvilke ritualer og seermønstre findes i familier med små børn? Hvem bestemmer, hvornår der må ses TV og hvorlænge? Og hvilke funktioner har TV-seningen for familien og for bør-nene? I denne artikel giver Hanne Løngreen og Birgitte Holm Sørensenikke svarene, men beskriver et igangværende forskningsprojekt, derundersøger 3-6 årige børns TV-sening i en familiemæssig sammenhæng. Forskerne præsenterer de metodiske overvejelser og valg, der findersted i forskningsprocessen. De argumenterer for deltagerobservationsom en egnet metode til at opfange kompleksiteten i børns TV-sening i familien, og diskuterer erfaringer med at benytte deltagerobservation i småbørnsfamilier.