Kultur og kommunikation: den nødvendige teori - Fadul, Anamaria (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1994)
De kommunikationsteorier, som de fleste latinamerikanske medieforsk-ere arbejder med, er ikke tidssvarende. Mange forskere arbejder stadig med manipulationsteorier og hænger fast i en romantisk idé om "det fol-kelige". Derfor beskæftiger de sig kun lidt med de mest populære medie-genrer, som virkelig har en kulturel betydning, f.eks. telenovelaen. Det er på tide, argumenterer Anamaria Fadul i dette teoretiske manifest, at skabe Den Nødvendige Teori - en medieteori, som har rødder i den latinameri-kanske medievirkelighed og som indser telenovelaens centrale betydning for en fælles latinamerikansk kulturel identitet. Artiklen gennemgår i hoved-træk udviklingen indenfor den latinamerikanske medieteori siden 70´erne og kommer med forslag til udvikling af en ny teoretisk vinkel med vægt på massekultur og genrer. Artiklen er oprindeligt udgivet (1989) i Margarida M. Kunsch og Francisco Assis Fernandes (red.), Communicacao, Demo-cracia e Cultura. São Paolo: Loyola/Intercom.