Drømmefabrikken - Grisolli, Paulo Affonso (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1994)
Som mangeårig producent af telenovelaer både i Brasilien og Portugal, kender Grisolli alle sider af telenovelaen: Novelaen som de fattiges drøm om rigdom og succes, novelaen som et redskab i TV-kanalernes kamp om seerne, som exportvare, som glansbillede under det brasillianske dik-tatur, som industriprodukt og som politisk igangsætter. I denne artikel be-skriver Grisolli sine erfaringer med gode og dårlige sider af telenovela-fascinationen i Latinamerika og præsenterer en ny genre, som er på vej frem i Brasilien, mini-serien. Artiklen er Grisollis foredrag på Folkekirkens Nødhjælps Konference om TV og Video i Latinamerika, november 1992.