Et eksempel på alternativ videoproduktion: Maxambomba i Brasilien - Ceccon, Claudius (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1994)
Claudius Ceccon beskriver et konkret eksempel på alternativ video-produktion, nemlig det brasilianske selskab CECIP, senere omdøbt til TV Maxambomba. Han giver et rids af de sociale og politiske for-hold i det lokalområde i Rio de Janeiro, Nova Iguacu, hvor selskabet holder til, og vanskelighederne ved denne form for produktion. Idéen bag de alternative videoproduktioner er at skabe en modvægt til de alt-dominerende brasilianske TV-stationer, som efter forfatterens mening ikke fremstiller alle sider af den brasilianske virkelighed. Artiklen er skrevet til MedieKultur.