Oplysning og telematik - Duelund, Peter (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1989)
Lokalforsøgene med informatik er blevet udforsket ud fra forskellige syns-vinkler. På Lolland blev der gennemført et forsøg på Fejø i Ravnsborg Kommune. Kultursociologen Peter Duelund var følgeforsker på dette forsøg. I denne artikel analyserer han forsøget ud fra en oplysningspolitisk syns-vinkel. Peter Duelund fremdrager, at en væsentlig barriere i oplysnings-projektets succes, er de indvolverede personers kulturelle kompetence. Manglende kulturel kompetence viser sig som manglende beredvillighed tilat indgå i forsøgsprocessen.