Adhokratiets tidsalder - Qvortrup, Lars (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1989)
Lars Qvortrup har gennem adskillige år fulgt udviklingen inden for den nye informationsteknologi. Centralt placeret som følgeforsker på nogle af de nye danske lokalsamfundsforsøg, og internationalt som deltager i EF´s FAST-projekt. Qvortrup er gået ind i dette felt bl.a. for at undersøge informarions-teknologiens sociale muligheder. Nedenstående artikel udspringer af en studietur til Norge, hvor Qvortrup besigtigede de derværende sociale forsøg. Det har givet anledning til en vis tvivl: Er bestræbelseerne på at lave lokale aktiviteter og fællesskab ikke kun et led i demokratiseringen og decentrali-seringen, men måske nok så meget det moderne bureaukratis nye ansigt.