Kieslowskis Trikoloretrilogi - Svendsen, Erik (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1995)
Krzysztof Kieslowskis er i Vesteuropa blevet rosende modtaget af såvel kritikerstanden som af et bredt feinschmeckerpublikum. I den-ne artikel foretager Erik Svendsen en grundig analyse af den polske instruktørs seneste - og måske sidste? - film, trilogien "Blå", "Hvid" og "Rød". "Trikoloretrilogien" giver et signalement af den vestlige modernitet, hvis grundværdier er formuleret i den franske revolutions slogan om frihed, lighed og broderskab, men artiklen påviser, at det i lige så høj grad er de bibelske ønsker om tro, håb og kærlighed, der undersøges i filmene.