Mediernes magt eller magtens medier? Mediernes udvikling i Italien i 80´erne og 90´erne - Cecchini, Leonardo (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1996)
Videocrazia - TV-magt - et er nøgleord i italiensk mediepolitik. I Italien er medierne og den politiske magt tæt sammenvævet. Cecchini fortæller de italienske mediers historie fra 70´ernes cowboy-deregulering til mediemag-naten Berlusconis fremkomst i 80´erne og forvandling til politiker, partiejer og ministerpræsident i 90´erne. Han beskriver kampene og sejrene på det liberaliserede TV-marked, TVs politiske betydning bl.a. i Berlusconis valg-kamp, og den manglende politiske mulighed for at gribe ind overfor mono-poldannelse. Artiklen rummer også et rids af udviklingen i den trykte pres-se, radio og film og et kig ind i fremtiden for de italienske medier.