Öffentligkeit, offentlighed, espace public, public sphere. Historien om et begreb hos Jürgen Habermas - Frandsen, Finn; Kolstrup, Søren (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1996)
Denne oversigtsartikel fortæller om nogle europæiske medieforskeres tidsforskudte reception af Jürgen Habermas´ begreb om den borgerlige offentlighed. Artiklen undersøger, hvordan man i Danmark, Frankrig og England har anvendt begrebet i forskningstraditionerne og hvilken betyd-ning man kan tillægge den tidslige forskydning, når man tager i betragt-ning, at der i 1980´erne er sket afgørende ændringer i medieaktørernes og -forskernes holdning til det (post)moderne samfund.