Simulerede samtaler - om forholdet mellem interpersonel kommunikation og medieformidlet kommunikation - Hjarvard, Stig (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1997)
Samtalen mellem mennesker, der står ansigt til ansigt, udgør en kom-munikativ grundform, som alle er fortrolige med. Den udgør imidlertid også en matrice for de elektroniske mediers egne kommunikationsfor-mer, påpeger Stig Hjarvard, som understreger, at dette blandt andet medvirker til at gøre disse medier alment forståelige. Lighedstrækkene mellem den medieformidlede kommunikation og den interpersonelle kom-munikation betyder også, at teorier og analysemetoder fra den interper-sonelle kommunikations område kan anvendes til analyse af medierne.