Let your finger do the walking. Rom/sted-metaforen i on-line datakommunikasjon - Sørenssen, Bjørn (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1997)
Siden introduktionen af World Wide Web og af grafiske web-browsere har Internettet oplevet en eksplosiv vækst, og med denne vækst er også fulgt en voksende omtale, bl.a. i de "gamle" medier. Et genkom-mende træk i den måde, man taler om og søger at skabe mening af Nettet, er brugen af metaforer. I denne artikel er det disse - ofte rumligt baserede - metaforer, der bruges om og omkring Internettet, som er genstand for analyse. Med udgangspunkt i Lakoff og Johnsons meta-forteori og Michel de Certeaus begreber om "sted" og "rum" peges der på, hvordan de nye metaforer afspejler bagvedliggende kulturelle om-væltninger på Nettet.