Avisanalysens status - Lehrmann, Ulrik (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1998)
Selv om avisen længe har været det dominerende massemedie, er avisanalysens bidrag til dansk medieforskning både af nyere dato - knap 30 år - og forholdsvis beskeden af omfang. Artiklen giver en oversigt over avisanalytiske tilgange siden Niels Thomsens bane-brydende disputats i 1972. Den belyser de forskellige dimensioner, temaer, metoder og ideologiske perspektiver, som avisanalyse har taget afsæt i. Dermed vises der, hvorledes 1970´erne var avisana-lysens helt store årti, ud fra hvilke præmisser den dengang dyrkedes, og hvad der fortsat har værdi i disse bidrag. Men artiklen viser også, hvordan aktuelle tilgange kan sætte standarden for kommende avis-analyser.