Hvor er den ironiske generation? - om unge mediebrugeres billedlæsningskompetencer - Thorup, John (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1999)
På baggrund af betydelige resultater fra 80´ernes og 90´ernes receptions- og reklameforskning er der opstået en generel opfattelse af, at unge er i besiddelse af særlige mediekompetencer, at de har optrænet et særligt distanceret blik for ironi og satire. Med udgangspunkt i en gruppe danske gymnasieelevers analyser af en Diesel-reklame, diskuterer forfatteren i denne artikel, om de unge faktisk er i stand til at gennemskue den pågæld-ende reklames kritisk-ironiske kommentar til det mellemlagsmiljø, den tema-tiserer, og om de unge generelt forstår betydningspotentialerne i de rekla-mer, der har dem selv som målgruppe.