Kommunikationsstrategier i danske sundhedsinformerende brochurer - Laursen, Bo (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1999)
Hvilke kommunikationsstrategiske overvejelser ligger bag udformningen af sundhedsinformerende brochurer? Hvori består den retoriske udform-ning af budskaberne og hvilke genremæssige arketyper findes inden for netop sundhedsinformerende brochurer? Dette er nogle af de spørgsmål forfatteren besvarer i artiklens diskursanalyse af 13 danske brochurer. Ialt 5 mikrohandlinger identificeres som genrens prototypiske rygrad og 2 arketyper opstilles, nemlig hhv. den "traditionelle" og den "moderne" sundhedsinformerende brochure.