Tilbage til virkeligheden: en undersøgelse af danske unges reklamesmag - Thorup, John (MedieKultur: Journal of media and communication research, 2000)
Siden slutningen af 1980'erne har ungdomsreklamen været præget af en brudsæstetik - ungdomsreklamer har undfordret dominerende moralfore-stillinger, klassiske kropsidealerog konventielle fortælleformer. Det antages ofte i reklamebranchen og i ungdomsforskningen, at disse reklamer er ud-tryk for en tidstypisk ungdommelig smag. Men kan de unge overhovedet lide brudreklamerne? Forfatteren har interviewet20 unge københavnere om deres reklamesmag, og analyserne peger på, at informanterne fore-trækker reklamer, hvor fortælling og æstetik er mere traditionel end i brud-reklamen, dvs. danske reklamer der fortæller historier om det senmoder-nes kompleksitet. Ifølge forfatteren indikerer resultatet, at vi må forstå for-holdet mellem unge og reklame anderledes, end vi gør idag.