Særtræk i den 7. og 9. kunstart - Groensteen, Theirry (MedieKultur: Journal of media and communication research, 1999)
Tegneserien betragtes i mange sammenhænge som et æstetisk opkog af den fortællende film. Dette er et dogme, som stadig hersker, på trods af at de tidlige filminstruktører var milevidt fra de samtidige tegneseriekunstneres narrative virtuositet. I “Særtræk i den 7ende og 9ende kunstart” argumente-rer Thierry Groensteen for, at tegneserier og film nok i nogle henseender betjener sig af samme betydningsregistre, men tillige er karakteriseret ved særtræk i teknologi, produktion og udtryksmateriale.