Ny dansk filmforskning: en oversigt - Schepelern, Peter (MedieKultur: Journal of media and communication research, 2000)
I denne artikel giver Peter Schepelern en oversigt over dansk filmforsk-ning. Artiklen omtaler de forskellige forskningsmiljøer, opridser de teore-tiske hovedtendenser og nævner de analytiske og historiske bidrag, som dansk filmforskning har leveret i de seneste ti år. Artiklen kan således læses som en kommenteret bibliografi til ny danskfilmforskning.