Dansk medieforskning igennem de seneste 30 år. En kommentar til SHF’s fagseminar om dansk film- og medievidenskab - Mortensen, Frands (MedieKultur: Journal of media and communication research, 2000)
Dansk medieforsknings mest originale indsats ligger ikke på det teore-tiske plan, men i det empiriske og analytiske arbejde. Medieforskningen har defineret sig ved sin genstand snarere end ved sine teorier og meto-der. Det er synspunktet i denne kritiske kommentar til SHF's fagseminar og oplæggene fra Ib Bondebjerg og Peter Schepelern. Frands Mortensen leverer hermed skitsen til en alternativ historie, der samtidig tilbyder en status over forskningen inden for de enkelte medier.