Nye medier - en udfordring for børnemedieforskningen - Sørensen, Birgitte Holm; Olesen, Birgitte Ravn (MedieKultur: Journal of media and communication research, 2000)
Børnemedieforskningen i 1980'erne og 1990'erne har især fokuseret på børns brug af fjernsyn, film og video - medier, hvor publikum har rollen som modtagere. Computermediet ændrer denne rolle, idet det forudsætter interaktivitet. Dermed ændres også børns mediekultur. Der ligger en udford-ring for forskere i at forstå og beskrive, hvad det betyder. Birgitte Holm Sørensen og Birgitte Ravn Olesen har taget denne udfordring op med deres igangværende projekt »Børns opvækst med interaktive medier«. De præsenterer projektets interessefelt og problemstillinger og diskuterer på den baggrund styrke og begrænsninger i en empirisk orienteret forsk-ningsstrategi.