Diskreta ljud: om DAB som radio - Åberg, Carin (MedieKultur: Journal of media and communication research, 2001)
Er DAB (Digital Audio Broadcast) den revolution af radiomediet som det ofte er blevet påstået? I sin analyse af DAB forholder Carin Åberg sig kritisk til den måde DAB og det europæiske forskningsprojekt i di-gital distributionsteknik EUREKA-147 har været markedsført på, bl.a. med mulighed for at selv at sammensætte sit program, forme den lyd-profil man ønsker, modtage hi-fi lyd på højde med bedste cd-kvalitet uden interferens, kombinere lyd, tekst og billeder, og at få en række nye tjenester og et nærmest ubegrænset antal kanaler. I artiklen for-søger Carin Åberg at bestemme nærmere hvori det nye ved DAB egentlig består og hun diskuterer især, hvorvidt teknologien eller de potentielle brugsværdier er drivkraften i udviklingen og hvorvidt ind-førelsen af DAB i den sidste ende kan få fatale konsekvenser for radiomediet som vi kender det i dag.