Konvergens og divergens. Brugerperspektiver på medieforskningen - Drotner, Kirsten (MedieKultur: Journal of media and communication research, 2000)
At en form for mediekonvergens er under udvikling, dét er de fleste forskere enige om. Men konsekvensen af denne konvergens kan nemt blive en udvidelse af divergensen, i hvert fald når modtagerne inddrages i synsfeltet. Skarpe skel mellem forskellige grupper af brugere truer i forhold til økonomisk, social og kulturel formåen. Der-for argumenterer Kirsten Drotner for en mediesociologi, der kombi-nerer samfundsvidenskabelige og humanistiske metoder, forståelser og angrebsvinkler; en mediesociologi, der integrerer parametre som alder, køn og etnicitet i sine undersøgelser, og som satser på viden-skabelig pluralitet ikke mindst gennem rekrutteringen til medieviden-skaben.