Autenticitetsstrategier i Robinson Ekspeditionen 2000 - Jerslev, Anne (MedieKultur: Journal of media and communication research, 2002)
Iscenesættelse af autenticitet i realityserien Robinson Ekspeditionen er en overordnet tekstuel strategi, som bibringer en fornemmelse af ægt-hed og spontanitet. Artiklen giver eksempler på, hvorledes debattørerne på Robinson Ekspeditionens hjemmeside behandler programmets del-tagere, som om de er «sig selv«, samtidig med at de vurderes på en pa-rameter, der handler om ægthed og falskhed. Debatten på hjemmesiden handler bl.a. om «autenticitetshunger«, og artiklen diskuterer, hvorledes det lykkes for programmet at formidle en iscenesat, men samtidig uin-strueret form for dokumentarisme, samtidig med at deltagerne fungerer som spilfigurer i en stramt redigeret fortælling, der baserer sig på fikti-onens koder.