Spillet i filmen - filmen i spillet: På sporet af en lucidografi - Walther, Bo Kampmann (MedieKultur: Journal of media and communication research, 2003)
Artiklen præsenterer en lucidografi, en lære om film og spil baseret på cinematografi (læren om film) og ludologi (læren om spil). Med denne lucidografi sammenligner forfatteren computerspil og film, og opstiller en systematik for spil-elementer i film (sceneopbygning, special effects m.m.) og film-elementer i spil (montage, trailer, cut-scenes, m.m.). Vi lever i ludologiens tidsalder, påstår forfatteren, og filmmediets leg med tid i film som Memento (2000), Mulholland Drive (2001) og Sliding Doors (1998) er inspireret af computerspillet, ligesom æstetikken i The Matrix (1999) og narrativiteten i Lola Rennt (1999) er funderet i computerspillet.