Det forførende medie - om autokommunikation i markedsføringen - Christensen, Lars Thøger (MedieKultur: Journal of media and communication research, 2004)
Artiklen præsenterer forskellige aspekter af markedskommunikation set som autokommunikation – det vil sige kommunikation om og til af-sender selv. Moderne marketing er grundlagt på ideen om, at virksom-heder kun overlever i længden, hvis de er opmærksomme på marke-dets ønsker og behov, og branchen arbejder ud fra en ideel forståelse om responsivitet og dialog med kunder og omverden. Artiklen påpegerimidlertid, at den moderne forbruger – eller modtager – oftest forholder sig blasert eller ligegyldigt til reklamens budskaber, hvorimod både rek-lamebureauerne og deres kunder er højinvolverede i at omsætte bud-skaberne til symbolsk værdiskabelse inden for virksomhedernes egne rammer. I et ledelsesperspektiv betyder det for det første, at visioner og holdninger bliver forlenet med en særlig autoritet og forpligtelse for virksomheden, når disse visioner kommunikeres offentligt gennem et eksternt medie. Intern kommunikation får simpelthen en større gennem-slagskraft, når den sendes ud af huset, og artiklen viser med en række eksempler, hvorledes reklamer kan anspore medarbejderne til korps-ånd og hensigtsmæssig adfærd i ’sandhedens øjeblik’ – mødet med kunden.