Nyhedernes musik - Graakjær, Nicholai Jørgensgaard (MedieKultur: Journal of media and communication research, 2004)
På trods af, at funktionel musik spiller en vigtig rolle i medierne, er musik-kens ’strategiske’ funktioner ikke specielt vel belyst i hverken medieforsk-ningen eller markedsforskningen. Artiklen næranalyserer 23 sekunders underlægningsmusik til TV2 Nyhedernes introduktion en tilfældig aften og belyser i samklang med Jørgen Stigels artikel, hvorledes nyhedernes musik tager karakter af egenreklame: Musikken er ’lytfang’ og auditivt klister – en dynamisk instans, som skaber stemningsmæssig sammen-hæng i nyhedernes forskræp. Musikken må være distinktiv, skabe op-mærksomhed og gøre nyhederne identificerbare både i forhold til de om-givende reklamer på kanalen, andre tv-kanalers nyhedsudsendelser og hverdagslige gøremål i brugssituationen.